Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Postup přípravy
Krok 1: Zmrzlé rybičky obalíme v mouce smíchané s kořením na ryby.
Krok 2: Smažíme na větším množství oleje dozlatova.
Krok 3: Rybičky solíme až na talíři.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Moje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 6 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 9 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 10 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 10 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 11 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 13 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 13 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 15 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 16 hodinami
Tématické fráze:
smažené grundle,
grundle v troube,
co jsou grundle,
mražené grundle,
priprava grundlí,
grundle příprava,
priprava grundle,
grundle mražené,
ančovičky recept,
grungle,
grundle na grilu,
mrazene ancovicky,
co jsou to grundle,
smažené ančovičky,
rybičky grundle,
grundle cena,
grilované grundle,
ančovičky kde koupím,
uprava grundlí,
pecene grundle
Suroviny:
grundle,
mouka hladká,
koření na ryby,
olej
Komentáře (54)
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
A proč jste rozmrazovali?
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
ja:
ja: