Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený česnek uchovávaný v oleji

Pomalu pečený česnek v oleji je nejen lahůdkou s jemnou, nasládlou chutí, ale i praktickou ingrediencí do kuchyně. Skvěle se hodí do pomazánek, dresinků, marinád nebo jen tak na pečivo. Díky oleji vydrží týdny a je vždy po ruce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme, oddělíme jednotlivé stroužky a vložíme do pekáče. Krok 2: Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky potopené. Můžeme přidat rozmarýn. Krok 3: Pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C zhruba 2 hodiny. Krok 4: Upečený česnek společně s olejem přelijeme do čistých, uzavíratelných sklenic a necháme vychladnout.

TIP: Jak využít česnek v kuchyni

Zveřejněno 24. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený česnek uchovávaný v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmvJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený česnek uchovávaný v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrmvJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, olej, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu