Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Nadúroda cuket na zahrádce vybízí ke zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná na sladko i na slano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.
Suroviny pro 1 dávka
6 skleniček po 300 g
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 657 kJ / 2 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,70 g |
| Tuky | 122,00 g |
| Vláknina | 140,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 72 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 210,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a nejlépe pomocí lžíce vydlabeme vnitřky se semeny. Poté cukety nahrubo nastrouháme.
Krok 2: V širokém kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a přidáme nastrouhané cukety. Promícháme a na středním plameni za neustálého míchání dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Krok 3: Podušené cukety plníme do sklenic cca 0,5 cm pod okraj sklenice. Okraj sklenice očistíme a uzavřeme víčky.
Krok 4: Naplněné sklenice dáme do hrnce, napustíme vodu 1 cm pod okraj sklenic a sterilujeme 15 minut na 85 °C. Poté sklenice z hrnce vyjmeme.
Krok 5: Takto připravená cuketa se může použít do různých polévek, omáček i pod maso. Dá se také připravit jako sladký dezert s přidáním želatiny, smetany a ovoce.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Moje poznámka
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 9 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 10 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 11 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 9 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 11 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 12 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 12 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 12 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 12 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 12 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 12 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 12 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 13 hodinami
Komentáře (5)
Škoda času.
Ale chtěla jsem čistou cuketu.
Tak nevím zda jsem málo podusila než jak píšete nebo málo sterilovala.
A taky jsem dala úplně nová šroubovací víčka.
Tím že jste odepsala tak mě to nedá a ještě zkusím .😉