Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem

Mezi nejlepší letní dezerty patří ty, které jsou nenáročné na přípravu a hezky osvěží. Pohár s ovocným pyré, jemným smetanovým krémem a křupavými sušenkami tvoří ideální sladkou tečku pro slavnostní příležitosti i běžné dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Tvaroh, smetanu, jogurt a oba cukry prošleháme, přidáme 2 lžičky pudinku za studena a ještě prošleháme. Pokud je krém řídký, přidáme ještě pudink. Krok 2: Pyré: 5 ostružin, lžičku cukru a lžíci horké vody rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Z krému odebereme jednu třetinu, do které přidáme ostružinové pyré a podle potřeby pudink. Vše prošleháme do zhoustnutí. Krok 3: Na dno poháru dáme 3 ostružiny a 3 nalámané věnečky, přidáme 1/3 bílého krému, dále 3 ostružiny a nalámané 3 věnečky, vrstvu ostružinového krému a poslední vrstva bude zbytek bílého krému. Krok 4: Nakonec vše ozdobíme ostružinami, kvítkem a snítkou meduňky.

TIP: Top 7: Oblíbené dezerty do skleničky

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX9N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX9N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh, smetana zakysaná, jogurt smetanový, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový bez vaření, ostružiny, sušenky, ostružiny, ostružiny, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu