Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Rizota patří mezi snadná a výživná jídla. Jejich krémovou texturu zajišťuje kombinace typu rýže, másla a parmezánu. Do tohoto bezmasého rizota podle Zdeňka Pohlreicha navíc zakomponujeme pikantní chuť pórku.
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky nakrájíme nadrobno, pórek dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Na pánvi nebo v hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na něj šalotku a necháme zesklovatět. Poté přidáme pórek a restujeme asi 2 minut.
Krok 3: Přidáme rýži a dobře promícháme, aby se všechna zrnka obalila tukem. Následně ji zalijeme vínem a necháme zprudka odpařit.
Krok 4: Rýži osolíme, opepříme a zalijeme naběračkou vývaru. Promícháme a na mírném plameni vaříme. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme další část vývaru. Takto opakujeme, dokud není rýže al dente.
Krok 5: Poté stáhneme hrnec z plamene, vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán.
Krok 6: Mezitím připravíme v jiném hrnci zastřená vejce. Do vroucí vody vlijeme ocet, vytvoříme vodní vír a vložíme rozklepnuté vejce. Počkáme až bílek ztuhne a vyjmeme. Takto připravíme všechna vejce.
Krok 7: Na talíř servírujeme rizoto s vejcem a můžeme doplnit salátkem či strouhaným parmezánem.
Zveřejněno 19. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOoNz
Moje poznámka
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOoNz
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 2 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 50 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Suroviny:
cibule šalotka,
pórek,
olej olivový,
rýže kulatozrnná,
vývar drůbeží,
víno bílé suché,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
parmazán,
vejce,
ocet,
voda
Komentáře (5)