Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na špagety s cuketou

Nevíte, jak zužitkovat bohatou úrodu ze zahrádky? Uchovejte si chuť čerstvé zeleniny i do zimních měsíců a připravte perfektní cuketovou omáčku s rajčaty a paprikami, kterou upotřebíte nejen do špaget.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majkaa Majkaa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu zbavíme jadýrek a nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme cuketu, pak papriku, nakonec rajčata, česnek a koření. Vše dusíme zhruba 20 minut. Krok 4: Nahřáté skleničky naplníme horkou směsí, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Omáčka z cukety a paprik - jednoduchý návod

Zveřejněno 25. 8. 2025

Poznámka autorky Majkaa

Směs dávám i do špekáčků na černém pivu, nebo pod maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXDM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXDM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bezvadný a snadný způsob, jak zpracovat cukety navíc. Použila jsem žlutou cuketu a výsledek je výborný, jen jsem musela kapku podlévat. Relativně neutrální základ pro spoustu jídel, nejen špagety.

Suroviny:
cibule, cuketa, rajče, česnek, paprika, omáčka sojová, paprika sušená pálivá, zázvor sušený, kurkuma, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu