Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Pečené maso z víkendu nemusí skončit v lednici bez využití. Stačí k němu přidat kroupy, pár kousků restované kořenové zeleniny a máte syté poctivé jídlo bez zbytečné námahy. Kroupy jsou levné, výživné a krásně nasáknou chuť masa i zeleniny.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu a osolíme. Orestujeme ji a dusíme zhruba 30 minut doměkka. Je-li třeba, mírně podlijeme vodou a zeleninu dusíme do jejího vyvaření.
Krok 3: Do hotové zeleniny vložíme uvařené kroupy, máslo, ochutíme tymiánem, pepřem, solí a vše promícháme.
Krok 4: Maso natrháme po vlákně pomocí dvou vidliček.
Krok 5: Kroupy se zeleninou rozdělíme na talíře a doplníme natrhaným masem.
Zveřejněno 29. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx6L0
Moje poznámka
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx6L0
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 6 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 26 minutami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 2 hodinami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 2 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 4 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 4 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 4 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 5 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 9 hodinami
Suroviny:
kroupy,
maso vepřové,
mrkev,
celer,
petržel,
máslo,
tymián čerstvý,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (3)