Kynuté nekynuté koláčky
Kynuté nekynuté koláče jsou přesně tím moučníkem, na který se těší celá rodina. Těsto se zadělává s kváskem, ale nemusí dlouho kynout, takže koláče máte raz dva na plechu. Naplnit je můžete podle chuti tvarohovou nebo makovou náplní.
Postup přípravy
Krok 1: Droždí, vlažné mléko a 1 lžíci cukru dáme do misky a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Zbylé suroviny dáme do robotu, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 3: Když je těsto hotové, vybereme ho na vál posypaný moukou. Lehce promísíme, rozdělíme na poloviny. Každou polovinu vyválíme a vykrojíme čtverce. Plníme libovolně tvarohovou nebo makovou náplní. Konce těsta spojíme.
Krok 4: Pečeme na 180 °C do zezlátnutí, asi 20 minut. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrem.
Krok 5: Tvarohová náplň - smícháme tvaroh, žloutky, vanilkový cukr, cukr podle chuti.
Krok 6: Maková náplň - do hrnce dáme mletý mák, mléko a cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Až začne bublat, stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
Zveřejněno 30. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté nekynuté koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP7kP
Moje poznámka
Kynuté nekynuté koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP7kP
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
máslo,
smetana ke šlehání,
žloutek,
kůra citronová,
sůl,
cukr,
mléko,
droždí,
tvaroh,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mák mletý,
mléko,
cukr
Komentáře (1)