Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč s jablky

Tvarohový koláč s jablky, příjemně vonící po skořici, je podzimní moučník, který potěší každého milovníka domácího pečení. Nadýchané těsto, jemná tvarohová vrstva a šťavnatá jablka tvoří skvělou kombinaci, kterou perfektně doplní křupavá drobenka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: plech o velikosti 20 × 30 cm s vyšším okrajem

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřinec a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Vejce vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, tvaroh a promícháme. Krok 4: Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do tvarohové směsi. Vše dobře promícháme. Krok 5: Z Hery, krupicového cukru a hrubé mouky vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 6: Těsto rozetřeme na připravený plech. Navrch rozložíme jablka a lehce poprášíme skořicí. Vše posypeme připravenou drobenkou. Krok 7: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 45 minut.

TIP: Jablečné moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 9. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o280K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o280K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hrubá, tvaroh, vejce, máslo, cukr třtinový, cukr vanilkový, kypřící prášek, jablko, tuk hera, cukr krupice, mouka hrubá, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu