Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hlívy

Jemná chuť hlívy ústřičné vynikne v polévce, která je lehká, sytá a zároveň plná vitamínů. Polévka voní houbami, kmínem a lehounce i česnekem. Tento recept vás zahřeje v chladných dnech a potěší každého milovníka hub.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Krok 2: K cibuli přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu a osmažíme. Když hlíva začne zlátnout, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Krok 3: Vše krátce orestujeme a zalijeme 1–1,25 litrem horké vody. Do polévky přidáme pepř, kmín, protlak, prolisovaný česnek a vaříme do změknutí hlívy. Krok 4: Před koncem varu přidáme majoránku a polévku osolíme.

TIP: Hlíva ústřičná - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXV6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXV6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Klasickou dršťkovou nejím, ale tuhle z hlívy miluju.

AnnBra: Tuto dršťkovou mají rády i děti.

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, protlak rajčatový, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý, kmín drcený, mouka hladká, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu