Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulové placky se sýrem

Cibulové placky se sýrem jsou krásně křupavé, aromatické a plné chutí. Jednoduché na přípravu, skvěle zasytí a výborně chutnají samotné nebo s trochou zakysané smetany. Neváhejte a pusťte se do jejich přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Eidam nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Hladkou mouku nasypeme do mísy, postupně přiléváme vlažnou vodu a promícháme vařečkou. Krok 3: Přendáme na vál a rukama vypracujeme hladké těsto. Přiklopíme mísou a těsto necháme 30 minut odpočívat. Během této doby těsto ještě několikrát prohněteme. Krok 4: Pak těsto rozdělíme na několik dílů. Postupně vyválíme asi 3 mm silné placky. Každou placku potřeme olejem, posypeme cibulí, sýrem, solí a mletým pepřem. Krok 5: Zarolujeme a roládu svineme do tvaru šneka. Znovu lehce rozválíme  a vytvoříme silnější placku. Krok 6: Placky po obou stranách zvolna opečeme na malém množství oleje. Opékáme nejprve pod pokličkou, aby se placky dobře propekly. Krok 7: Nakonec poklici odstraníme a dozlatova opečeme, až je povrch křupavý. Ještě horké placky podáváme.

TIP: Placky - od jednoduchosti po luxus

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové placky se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQyr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více