Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu

Křupavá kořenová zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu je skvělým způsobem, jak si uchovat chuť podzimu na delší dobu. Kombinace mrkve, petržele a celeru v aromatickém láku se hodí k masu, do salátů nebo jen tak na chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Přidáme sůl, ocet, cukr, koření a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená. Krok 3: Zeleninu vaříme do poloměkka přibližně 15 minut. Krok 4: Poté naplníme do sklenic i s tekutinou, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C. Krok 5: Zelenina je vhodná do bramborového salátu nebo na svíčkovou.

TIP: Jak skladovat kořenovou zeleninu

Zveřejněno 15. 9. 2025

Poznámka autorky Handour

Z uvedené dávky připravíme zhruba 15 skleniček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EXr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EXr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, ocet, cukr, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu