Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová buchta s marmeládou

Tvarohová buchta s dvojí vrstvou marmelády je vláčná, nadýchaná a krásně barevná. Kombinace jemného tvarohu a sladkokyselé marmelády z ní dělá dezert, který potěší celou rodinu i nečekanou návštěvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: plech o velikosti 30 × 40 cm

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Pak přišleháme olej. Mouku promícháme s kypřicím práškem a střídavě přimícháváme do těsta s vlažným mlékem. Krok 3: Do mísy dáme tvaroh, oba cukry, vejce, mléko, pudinkový prášek a vše lehce vyšleháme. Krok 4: Na připravený plech nalijeme polovinu množství těsta. Na těsto naneseme tvarohovou náplň a naneseme kopečky marmelád. Krok 5: Čokoládu nastrouháme, přidáme do druhé poloviny těsta, zamícháme a nalijeme na tvarohovou vrstvu s marmeládou. Krok 6: Plech vložíme do trouby. Buchtu pečeme při 175 °C zhruba 25-30 minut.

TIP: Tvarohové moučníky a na co si dát pozor

Zveřejněno 18. 9. 2025

Poznámka autora davidstaufcik

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQg7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQg7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, vejce, cukr krupice, olej, mléko, čokoláda na vaření, tvaroh ve vaničce, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, marmeláda meruňková, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu