Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné bagetky s opečenou pýchavkou

Vyzkoušejte netradiční náplň do bagetek – opečenou pýchavku. Houbu stačí pouze oloupat, nakrájet, ochutit oblíbeným kořením a opéct na pánvi. Křupavé bagetky s pýchavkami, zeleninou a tatarskou omáčkou si můžete dopřát třeba k večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pýchavku očistíme, oloupeme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. Krok 2: Dva plátky houby osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a vše trochu vetřeme do pýchavky. Oba plátky nakrájíme na hranolky 2 cm široké a 10 cm dlouhé. Krok 3: Bagetky po délce rozkrojíme, ale nedořízneme. Rozevřeme je a po obou stranách opečeme na másle dozlatova. Krok 4: Na pánvi po bagetkách opečeme na trošce oleje kousky pýchavky dozlatova ze všech stran (asi 6 minut). Krok 5: Pórek očistíme, umyjeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Krok 6: Spodní část bagetek potřeme tatarskou omáčkou, položíme na ni lístek salátu, proužky pýchavky, plátky rajčat, vrstvu pórku a rukolu. Vše znovu zakápneme tatarskou omáčkou a lehce přiklopíme vrchní částí bagety. Takto naplníme i ostatní bagetky.

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYB5m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYB5m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba pýchavka, rajče, pórek, salát little gem, rukola, tatarská omáčka, sůl, pepř mletý, koření kari, olej, bageta, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu