Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané nové zelí se sušenými švestkami

Kysané zelí se švestkami je skvělou přílohou, která dokonale doplní masité pokrmy. Vytváří vyváženou chuť, která obohatí každý talíř a dodá tradičnímu jídlu zajímavý podzimní nádech.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 880 kJ /
2 122 kcal
Bílkoviny24,93 g
Tuky129,62 g
Vláknina48,50 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 8,05 g
Sůl20,00 g
Sacharidy190,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Škvarky vyjmeme a uchováme v teple. Krok 2: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme najemno. Krok 3: K tuku přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat. Přihodíme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovata. Krok 4: Vsypeme překrájené kysané zelí i s lákem. Opepříme a pod pokličkou 15-20 minut dusíme. Podle potřeby podléváme vodou. Krok 5: Zahustíme najemno nastrouhaným bramborem a 5 minut provaříme. Přidáme rozpůlené sušené švestky, provaříme dalších 5 minut, odstavíme a dalších 5 minut necháme spojit chutě. Krok 6: Podáváme k pečeným masům.

TIP: Chyby při přípravě kysaného zelí jako přílohy

Zveřejněno 4. 3. 2012

Poznámka autora Jenda1

Tuto delikatesu nám připravila skvělá kuchařka švagrová Jana v Karviné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysané nové zelí se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0xM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysané nové zelí se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y0xM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hodí se k pečenému masu, klobásám. Výborné i s knedlíkem. 😊

Marie Švarcová 6. 11. 2017 19:53
dělávám tak červené zelí a je skvělé , tohle vypadá nádherně :yes::yes::yes:

Vypadá to nádherně a musí to i skvěle chutnat,originální a nápadité.Jen tak dál Jendo!:-*:yes:

A ty knedlíky!!!

Děkuji všem za přízeň:-!:yes::-K:-K:-K.

Tímto zdravím švagrovou Janu:-))a za chutnou dobrotu posílám bodík:-p+15:yes::-K

rebeka: Hihi, to už bych byla stokrát mrtvá:-D:-D:-D, kdyby to bylo podle množství jídla, které do mě spadlo a od té doby už ho nikdo neviděl ;-):-p A samozřejmě +1 (a ukládám...)

:-(:-(:-( a náhrobku budu mít napsáno: zemřela mladá, zabita krásným jídlem Jeníčka Slovákovic.. a víc nic.. jen bod a chjoooo:-8:-8:-8;-):-p:yes::yes::yes::yes:

+1 nádhera :yes:

Teda, ta paní Jana z Karviné musí být opravdu skvělá kuchařka:yes: A když jí to ohodnotí stejně skvělý kuchař, tak to můžu dát bodík rovnou a recept mne tím víc láká vyzkoušet.:yes:+10

Jendo. Ja jen vrním při pohledu na ten bůčíček a jsem div živ ze zelí, které zkusím. Zelí zbožňujeme. Zatím děláme tradičně, ale občas ulítnu, jako třeba podle Terezky , zelí s kompotem ananasu, což bylo FANTASTICKÉ. Tvoje také zkusím. +bodík 7

tohle dělávala babka, no vidíš, to jsem neměla od dětství....;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
cibulové zelí se švestkami, červené zelí se švestkami, kysané zelí recept, švestkové zelí, kysané zelí recepty, kyselé zelí recept, červené zelí se švestkama, nové zelí, recept na cervene zeli se svestkama, cervene zeli na švestkách, červené zelí se se švestkami, nove zelí recepty, červené zelí kysané recept, dušené červené zelí se sušenými švestkami, dušené červené zelí se švestkami, nové zelí recept, kysane cervene zeli na švestkách, kysané zelí červené, červene zeli s švestkami, cervene zeli se svestami

Suroviny:
zelí kysané, švestky sušené, slanina uzená, cibule, cukr třtinový, pepř mletý, brambory, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu