Gulášovka s kysaným zelím

mika59 Kuchařka: mika59

Polévky 4 názory

Suroviny

250 g mletého vepřového masa (nebo mix)
250 g kysaného zelí (překrájené)
1 větší cibule
3-4 brambory
3-4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
1 lžíce mleté papriky
0/5-1 lžička pálivé papriky
1,5-2 l vývaru nebo vody
kmín
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem dozlatova. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Zasypeme paprikami, moukou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  2. Vhodíme brambory nakrájené na kostky, sůl a prolisovaný česnek. Po asi pěti minutách přidáme zelí a dovaříme s občasným promícháním doměkka. Nakonec polévku dochutíme a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gulášovka s kysaným zelím

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    savlinka: Děkuji za vyzkoušení i pěknou fotku..:-K:-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Tak právě jsem jí dovařila;-) Je dobrá :yes: Dovolila jsem si vložit foto;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Nadja: No základ je gulášový a brambory když se začnou vařit dříve, pak už to nevadí, změkne obojí. Mám to vyzkoušené u více polévek. Nesmí se přidávat až po zelí. ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    ;-) Spíše bych to nazvala zelňačkou s masem ......
    :-?- Když přidáváš kysané zelí už po 5 minutách, uvaří se brambory do měkka? Říká se, že po přidání něčeho kyselého brambory už nezměknou - já to tak dodržuji a jinak jsem to nikdy nezkoušela, proto se ptám.

    Odpovědět

Tématické fráze: polevky

Zapomněl/a jsem heslo