Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Různorodé tvary plné medu a voňavého koření, oblíbené zejména u dětí, to jsou perníčky. A co teprve když se ozdobí bílkovou polevou. S naším receptem je můžete připravit na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké.
Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 446 kJ / 4 409 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 85,14 g | 
| Tuky | 147,40 g | 
| Vláknina | 19,14 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 3,85 g | 
| Sůl | 1,20 g | 
| Sacharidy | 675,79 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hladkou mouku nasypeme na vál, přidáme jedlou sodu, koření, moučkový cukr a citronovou šťávu.
	Krok 2: Mezitím rozehřejeme med, do něj dáme rozpustit Heru a do vlažného medu s tukem rozkvedláme vajíčka.
	Krok 3: Vzniklou směs lijeme postupně do připravené mouky a zpracujeme těsto. Podle potřeby podsypáváme moukou. Těsto nesmí být ani tuhé, ani moc řídké.
	Krok 4: Jakmile je těsto důkladně vypracované, rozdělíme jej na části a dáme do ledničky ztuhnout a odležet.
	Krok 5: Troubu včas rozpálíme na 160 °C.
	Krok 6: Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme z něj různé tvary a přenášíme je na plech vyložený pečicím papírem.
	Krok 7: Před pečením perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 8-10 minut.
	Krok 8: Zdobíme bílkovou polevou.
Zveřejněno 28. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANWj
Moje poznámka
					
				
Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANWj
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							perníčky vánoční recept, 
						
						
							perníčky hned měkké, 
						
						
							perníčky z hery, 
						
						
							recept na perníčky vánoční vyzkoušený, 
						
						
							perníky vánoční recept, 
						
						
							na kolik péct perníčky, 
						
						
							recept na perníčky hned měkke, 
						
						
							vánoční perníčky recept, 
						
						
							na kolik stupňů péct perníčky, 
						
						
							perníčky ihned měkké, 
						
						
							recept na vanocni pernicky, 
						
						
							recept na pernicky vanocní, 
						
						
							pernicky recept, 
						
						
							výborné perníčky hned měkké, 
						
						
							těsto na medové perníčky, 
						
						
							pernicky s hery, 
						
						
							výborné vánoční perníčky, 
						
						
							vanocni pernicky, 
						
						
							vánoční perníčky recepty, 
						
						
							recept na vánoční perníky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							med, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							citron, 
						
						
							koření do perníku, 
						
						
							vejce, 
						
						
							poleva bílková
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (28)
Děkuji za radu