Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem

Křehké rybí filety obalené do zlatavé krusty tvoří s lehkým bramborovým salátem svěží a harmonické duo. Salát bez majonézy nechává vyniknout jemnou chuť ryby. Dohromady tak tvoří pokrm, který vás příjemně zasytí, ale nezatíží.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s trošičkou kmínu doměkka. Krok 2: Mezitím nakrájíme okurky na kolečka, papriku na menší kousky a oloupanou cibuli na tenká půlkolečka. Krok 3: V malé misce prošleháme olej s ostatními ingrediencemi na kompaktní hladkou zálivku. Krok 4: Uvařené brambory slijeme a přesypeme do větší mísy. Ještě teplé je pokapeme lákem z okurek (množství podle chuti) a necháme chvíli odpočinout, aby se lák vsákl. Přidáme připravenou zeleninu, zalijeme zálivkou a vše důkladně, ale opatrně promícháme. Krok 5: Filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme z obou stran a pokapeme citronovou šťávou. Krok 6: Poté rybu obalíme klasicky v trojobalu a nakonec ji ještě jednou jemně obalíme ve vejci a strouhance pro výraznější krustu. Krok 7: Obalené filety smažíme na dobře rozehřátém sádle nebo oleji dozlatova, z každé strany přibližně 3–4 minuty podle tloušťky masa. Po osmažení je necháme okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného tuku. Krok 8: Porci ryby podáváme se salátem a plátkem citronu.

TIP: Jak smažit bezpečně a zdravěji

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5Dy

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5Dy

Marie

Komentáře (5)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělý recept, použil jsem brambory vařené ve slupce a přidal zastřené vejce. Pochutnali jsme si!

Limek: :-K Děkuji za milý komentář, mám radost, že chutnalo. :-K Přeji krásný a pohodový večer.:-K

Maruško, to je zase pastva pro oči. Já miluju bramborové saláty. Patřím přesně do skupiny lidí, co je chodí se lžící ujídat do lednice, a na tento se moc těším:-)

pavlina.simr: :-K Pavlínko, moc děkuji za milý komentář a budu ráda, když bude chutnat. :-K Krásný a pohodový den (dnes už nebudu na pc). :-K

Suroviny:
filet z ryb, vejce, mouka hladká, strouhanka, šťáva citronová, sůl, sádlo, brambory, okurky sterilované, cibule červená, paprika čerstvá červená, kmín drcený, lák okurkový, sůl, olej olivový, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu