

Zapékané rybí filety
Suroviny
- 4 filety z ryb - já použila tresku tmavou
- 6 větších brambor
- 150 g blaťáckého zlata (goudy, eidamu, čedaru apod.)
- 2 polévkové lžíce zelených bylinek ( petrželka, pažitka, libeček)
- bylinkové koření na ryby ( nebo jaké máme oblíbené)
- máslo
- olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl bílého suchého vína
Postup přípravy receptu
Brambory si dáme vařit ve slupce, poté je necháme vychladnout a spolu se sýrem je nahrubo nastrouháme, přidáme posekané bylinky, osolíme a promícháme.
Filety si osušíme, osolíme a posypeme špetkou koření. Na pánvi si rozpálíme máslo s olejem a filety z obou stran zprudka opečeme. Přendáme do zapékací misky.
Do výpeku přidáme ještě kousek másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli s česnekem, podlijeme vínem a necháme minutku provařit.Vlijeme na filety a vše poklademe bramborovou směsí.
Zapékáme v rozpálené troubě na 200°C tak, aby se nám vytvořila kůrčička.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané rybí filety
-
mikika:Nemáte zač
, já děkuji za důvěru a za to, že jste vyzkoušeli a hlavně, že vám chutnalo
-
Děkuji za prima nápad
Bylo to moooc dobré. Určitě zařadím do našeho jídelníčku.
-
eraserhead:Neboj se, to psát nebudu
. Čerstvé bylinky jsou pouze v bramborové směsi, samotnou rybu příliš neochutí, takže jsem to připravila takto
-
mohlo by to byť dobré
ALE, pripadá mi to ako nosenie dreva do lesa
keď už tam máš čerstvé bylinky, NAČO tam ešte dávaš "bylinkové koření na ryby"
prosím ťa hlavne mi nepíš tú otrepanú vetu "nám to tak chutná" -
To vypadá taky moc dobře