Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z vepřového plecka

I zcela obyčejné spojení kvalitní rýže Arborio a libové vepřové plece dokáže přinést na váš stůl sytý a lahodný pokrm. Rizoto doplněné svěžím salátem či nakládanou zeleninou má vyváženou výživovou hodnotu a zvládne ho i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu na obalu uvaříme rýži. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Vepřové maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 4: V hluboké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme cibuli. Přidáme nakrájené vepřové maso a smažíme, dokud maso nezačne chytat zlatou barvu. Krok 5: Poté maso osolíme, opepříme a za občasného podlití horkou vodou dusíme zhruba 30–40 minut minut do změknutí. Krok 6: K měkkému masu přidáme předem uvařenou rýži, promícháme a ještě chvíli prohřejeme. Krok 7: Podáváme se zeleninovým salátem nebo sterilovanou zeleninou.

TIP: Oblíbené podzimní saláty

Zveřejněno 11. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z vepřového plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8rG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z vepřového plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8rG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové, rýže arborio, cibule, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu