Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z vepřového plecka

I zcela obyčejné spojení kvalitní rýže Arborio a libové vepřové plece dokáže přinést na váš stůl sytý a lahodný pokrm. Rizoto doplněné svěžím salátem či nakládanou zeleninou má vyváženou výživovou hodnotu a zvládne ho i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu na obalu uvaříme rýži. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Vepřové maso očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 4: V hluboké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme cibuli. Přidáme nakrájené vepřové maso a smažíme, dokud maso nezačne chytat zlatou barvu. Krok 5: Poté maso osolíme, opepříme a za občasného podlití horkou vodou dusíme zhruba 30–40 minut do změknutí. Krok 6: K měkkému masu přidáme předem uvařenou rýži, promícháme a ještě chvíli prohřejeme. Krok 7: Podáváme se zeleninovým salátem nebo sterilovanou zeleninou.

TIP: Oblíbené podzimní saláty

Zveřejněno 11. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto z vepřového plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8rG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rizoto z vepřového plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8rG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plecko vepřové, rýže arborio, cibule, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu