Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Debrecínská hrachová polévka

Hrachová polévka dokáže zahřát i zasytit v zimních dnech. Obohaťte ji o kousek uzeniny, uzenou papriku a máslovou jíšku. Získáte tak plnou a lahodnou chuť, kterou v polévce výborně doplňuje rozemnutá majoránka.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 056 kJ /
1 447 kcal
Bílkoviny89,08 g
Tuky27,60 g
Vláknina44,40 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy190,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách propláchneme a zalijeme asi litrem vývaru. Přidáme koření, bobkový list a přivedeme k varu. Krok 2: Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, stejně jako párky. Krok 3: Asi po 15 minutách varu přidáme mrkev a párky. Vaříme doměkka a dle potřeby doléváme vývar. Krok 4: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na másle až zesklovatí, vmícháme mouku, minutku restujeme a ke konci ještě vmícháme uzenou papriku. Krok 5: Zalijeme hrnkem vývaru. Promícháme a přidáme k hrachu. Osolíme a vaříme dalších asi deset minut. Krok 6: Před koncem vaření přidáme prolisovaný česnek, v dlani promnutou majoránku a pepř. Polévku dochutíme a můžeme podávat. Krok 7: Můžeme přizdobit jedním párkem nakrájeným na kousky a opečeným na pánvi na sucho.

TIP: Vydatné luštěninové polévky

Zveřejněno 9. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BwnW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BwnW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ty Vaše recepty nemají chybu. Poznám je již podle skvělé fotky a hned na to má chuť :-)

lenka-k: Leni moc děkuji. Jsem ráda za milý komentář.🌻🌺

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobrá. Dá se nastavit pohankou nebo jist s chlebem. Neměla jsem buřta, dala jsem šunku.

janatka: Děkuji:-K:-K:-K

Výborná, hustá polévka. Manžel bude mít do práce. pochutnali jsme si. ;-)

Neměl jsem Debr.párky jenom Vídeň. ,takže jsem udělal Vídeňskou hrachovku :-):-):-)

Výborná, skvělý recept.

Gregusa: Vlastíku ty umíš potěšit;-) Moc děkuji i za pěknou fotku:-K:-K

Miládko, tak jsem náhodou kápl na další tvoji polívčičku a zase úžasná. :-K Opravdu luxusní hrachovka, <3 dávám bodíky :yes: :-K a přidávám fotéčku.:-)

tejaja (moderátorka): Terezko děkuji i za moc pěknou fotku..:-K:-K:-K

Miladka, výborná polievka. :-K;-) Díky za recept. :yes:

:-)<3:yes:pěkný recept a nádhera na talíři :yes::-K

kimlo: Moc děkuji :-K:-K

Suroviny:
hrách žlutý, párek debrecínský, cibule, česnek, mrkev, máslo, mouka hladká, paprika sušená uzená, bobkový list, koření nové koření, majoránka, sůl, pepř, vývar zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu