Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky

Přijdete z práce a rodina se hned u dveří ptá, co bude k večeři. Tyto medailonky z kuřecího masa, podávané s kuskusem plným lahodné restované zeleniny, jistě potěší vaše hladové krky a vy sklidíte zaslouženou pochvalu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, mrkev a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Kukuřici slejeme z nálevu, necháme okapat. Oloupaný česnek prolisujeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na medailonky. Lehce naklepeme pěstí a osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením na maso z obou stran. Krok 3: Medailonky zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým olejem. Poté dáme do pekáčku s kouskem másla. Vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C přibližně na 15 minut, aby bylo maso měkké. Krok 4: Podle návodu na obalu připravíme kuskus, většinou v poměru 2 díly kuskusu a 3 díly vody. Krok 5: V mezičase na výpek po mase přidáme cibuli, papriku i mrkev a orestujeme. Přidáme kukuřici a česnek, prohřejeme a dochutíme kořením na grilovanou zeleninu. Na závěr dáme kousek másla. Krok 6: Zeleninovou směs promícháme s připraveným kuskusem. Omytou pažitku nakrájíme nadrobno. Krok 7: Hotové medailonky vyjmeme z trouby a podáváme se zeleninovým kuskusem a posypeme pažitkou.

TIP: Inspirace na nejoblíbenější recepty z kuskusu

Zveřejněno 7. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Wnv

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Wnv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuskus, prsa kuřecí, cibule červená, kukuřice sterilovaná, mrkev, paprika čerstvá červená, česnek, voda, máslo, olej, sůl, pepř mletý, koření, koření na grilovanou zeleninu, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu