Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňoto na srbský způsob

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 841 kJ /
1 635 kcal
Bílkoviny123,21 g
Tuky24,54 g
Vláknina20,73 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 417 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy220,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky. Maso nakrájíme na menší kostky. Krok 2: Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a po chvíli i česnek. Krok 3: Do zezlátlé cibule přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme papriku a po zamíchání protlak. Minutku restujeme a zalijeme do poloviny vývarem. Krok 4: Přihodíme nakrájené papriky rajčata, kapii a sůl. Dusíme maso do poloměkka. Přisypeme tarhoňu a dolijeme asi 3/4-1 hrnkem vývaru. Záleží na tom, kolik je tam šťávy. Krok 5: Směs přikryjeme a pomalu dusíme do změknutí masa a tarhoně. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar, ale v závěru by mělo být vše spojené a vývar vsáknutý. Krok 6: Asi pět minut před dovařením přisypeme hrášek. Směs dochutíme pepřem, případně solí nebo cukrem. Podáváme se sterilovanými okurkami a sypané sýrem.

Zveřejněno 16. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3k3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3k3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

DANILLA: prepáč, že tak neskoro odpovedám.
Tarhoňu opražím na troške masti

S Tarhoňou jsem ještě nepracoval.

Frantiska: Moc děkuji :-K:-K

mata3636: Když dělám tarhoňu jako přílohu, taky ji orestuji do zlatavé barvy. Ale tady mi to přišlo zbytečné, nasaje krásně chuť omáčky a masa...a děkuji :-K

mata3636: na oleji nebo na sucho?

Tarhoňoto je u nás veľmi obľúbené. Ja tarhoňu opražím a tak nasypem k mäsu, zdá sa mi, že je to chutnejšie.

to vypada moc dobre

Suroviny:
plec vepřová, slanina, sádlo, cibule, česnek, paprika, rajče, kapie sterilovaná, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, hrášek mražený, těstoviny tarhoňa, vývar masový, sůl, pepř mletý, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu