Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí srdíčka na ajvaru a lučinový knedlík (nízkosacharidová strava pro diabetiky)

Krůtí srdíčka dušená v ajvaru nabízejí bohatou, lehce pikantní chuť, která skvěle ladí s jemným lučinovým knedlíkem s nízkým obsahem sacharidů. Tahle varianta je vhodná pro diabetiky i pro každého, kdo hledá chutné a odlehčené jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

1 hrnek = 250 ml

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na knedlíky vyšleháme, vmícháme petrželku a kapii. Pak naplníme těstem 2 větší hrníčky. Nemusíme vymazávat. Krok 2: Vložíme na 4 minuty do mikrovlnky na plný výkon. Nebo hrnky vložíme do hrnce s vodou, voda by měla sahat do poloviny oušek. Přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 4 minuty. Párátkem zkusíme zda se těsto nelepí. Krok 3: Horké knedlíky opatrně nožem uvolníme od stěn hrnku a vyklopíme na prkénko. Ostrým nožem opatrně nakrájíme. Knedlíky jsou hodně jemné. Krok 4: Srdíčka dáme vařit do osolené vody s kořením. Vaříme doměkka. Krok 5: Cibuli a slaninu nakrájíme hodně nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Krok 6: Přidáme ajvar, promícháme a dále přidáme nakrájená srdíčka. Zalijeme vývarem ze srdíček. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

TIP: Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich

Zveřejněno 21. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krůtí srdíčka na ajvaru a lučinový knedlík (nízkosacharidová strava pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADKlO

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADKlO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
srdce krůtí, cibule, olej, slanina anglická, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl, pepř mletý, ajvar, lučina, vejce, mouka mandlová, sůl, kypřící prášek do pečiva, petrželka, kapie sterilovaná

Přidat fotografie receptu