Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačenkový salát podle ČSN

Tlačenka nakrájená na kostky, smíchaná se sterilovaným paprikovým salátem, kapií, cibulí a dochucená hořčicí a worcesterovou omáčkou je skvělým pohoštěním pro partu dobrých přátel. Její chuť podtrhne správně vychlazené pivo.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kimlo kimlo

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba chlazení

30 min (30 min příprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tlačenku nakrájame na malé kocky a zmiešame s posekaným paprikovým šalátom. Krok 2: Pridáme nadrobno nakrájanú olúpanú cibuľu, rezance kápie, horčicu, olej, ocot, worceste, soľ , korenie a premiešame. Krok 3: Dáme vychladiť aspoň na 2 hodiny.

Zveřejněno 1. 12. 2025

Poznámka autora kimlo

Pôvodný recept z knihy receptúr je rozpis na 10kg šalátu. My si však upravíme gramáže surovín podľa váhy našej tlačenky.

Okrem tradičných surovín sa tu nachádza paprikový šalát, ktorý sa dá ešte kúpiť v Čechách, alebo si ho urobíme doma v čase sezóny papriky a zavárania. Recept naň som popísal v recepte k feferónovému šalátu: varecha.pravda.sk/recepty/feferonovy-salat/57055-recept.html . Ja si ho takto robím do malých pohárov každý rok, aby som ho mohol používať k podobným receptom ako je tento.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RDZG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RDZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tlačenka, salát, cibule, kapie, olej slunečnicový, hořčice plnotučná, ocet, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu