

Klobásová směs v tlačenkovém obalu
Suroviny
- 730 g vykostěného a kůže zbaveného bůčku
- 400 g vepřového plecka
- 25 g soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- asi 1 dl vývaru
Postup přípravy receptu
Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí. Poté naplnit do tlačenkového obalu tak, aby směs byla řádně upěchovaná, bez vzduchových bublin. Vložíme na 24 hodin do lednice.
Po této době vložíme šišky do 85°C horké vody a tuto teplotu udržujeme asi 2,5 hodiny. Vyndáme z vody, necháme vychladit a ve svislé poloze vložíme do lednice na 12 hodin.
Směs se potom dá krájet na tenké plátky, krásně voní po koření a je opravdu chutná.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Klobásová směs v tlačenkovém obalu
-
To je skvělý nápad!
-
AniCiz: Děkuji za uznání. Jistě, taky to dávám do masovek, ale zbyly mi tl. střeva a bylo mi je líto vyhodit. Ano, i vepřový vývar je vhodný, ale opět: zbyl mi i vývar, pěkně tuhý a vepřový jsem neměl po ruce.
-
Recept se mi moc líbí,a místo do tl. střeva dám rovnou do rovných zavařovaček- masovek.Ale zajímá mně ten vývar - asi by byl nejlepší vepřový,že?