Klobásová směs v tlačenkovém obalu

Suroviny

730 g vykostěného a kůže zbaveného bůčku
400 g vepřového plecka
25 g soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
asi 1 dl vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí. Poté naplnit do tlačenkového obalu tak, aby směs byla řádně upěchovaná, bez vzduchových bublin. Vložíme na 24 hodin do lednice.

  2. Po této době vložíme šišky do 85°C horké vody a tuto teplotu udržujeme asi 2,5 hodiny. Vyndáme z vody, necháme vychladit a ve svislé poloze vložíme do lednice na 12 hodin.

  3. Směs se potom dá krájet na tenké plátky, krásně voní po koření a je opravdu chutná.

Komentáře k receptu Klobásová směs v tlačenkovém obalu

  • RubyRom RubyRom

    To je skvělý nápad!
    :yes:

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    AniCiz: Děkuji za uznání. Jistě, taky to dávám do masovek, ale zbyly mi tl. střeva a bylo mi je líto vyhodit. Ano, i vepřový vývar je vhodný, ale opět: zbyl mi i vývar, pěkně tuhý a vepřový jsem neměl po ruce.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    Recept se mi moc líbí,a místo do tl. střeva dám rovnou do rovných zavařovaček- masovek.Ale zajímá mně ten vývar - asi by byl nejlepší vepřový,že?
    :-K

    Odpovědět