Vánoční smažený kapr Retro
V mnoha rodinách je dozlatova smažený kapr stále tou nejlepší klasickou štědrovečerní večeří. Voňavé kapří řízky tradičně podáváme s bramborovým salátem, na který má snad každá rodina svůj vlastní recept.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,70 g |
| Tuky | 18,90 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěného kapra rozkrájíme na porce nebo podkovy a lehce osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Porce položíme kůží dolů, dobře osolíme a v chladu necháme alespoň 1 hodinu odležet.
Krok 3: Odleželé kousky masa obalíme v mouce, lehce osolených a rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Krok 4: Řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Krok 5: Vánočního smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem.
Zveřejněno 6. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční smažený kapr Retro
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6BA
Moje poznámka
Vánoční smažený kapr Retro
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6BA
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 14 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 2 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 2 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 4 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 5 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 5 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 5 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 6 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 7 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 7 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 8 hodinami
Tématické fráze:
smazeny kapr,
smažený kapr recept,
nejlepší smažený kapr,
kapr na vánoce,
vánoční kapr recept,
smažení kapra,
jak smažit kapra,
jak správně smažit kapra,
řízky z kapra,
recept na smaženého kapra,
kapr smažený,
recepty smažený kapr,
smažený kapr recepty,
recept na vanocniho kapra,
jak se smaží kapr,
řizek z kapra,
obaleny kapr,
smažený řizek z kapra,
nejlepší vánoční kapr,
jak usmazit kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
strouhanka,
olej
Komentáře (29)
(Ale na pokapkané makrele nevidím taky nic špatného-ho-ho.)
Ked nemas cerstvu rybu a len zmrznutu, nie si ista ako bude chutit -vonat-smrdet.Tak ju daj do ladnicky rozmrazit v mlieku cez noc.Uvidis ten rozdiel