Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená rybí polévka

Polévka z křehkého rybího masa a vývaru bude zářit nejen na svátečním stole. Je plná zeleniny a můžete si vyhrát s jejím servírováním. S kopečkem zakysané smetany a kusy opečeného rybího filé je to skutečná hostina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a také nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Krok 2: V hrnci na lžíci rozehřátého oleje orestujeme cibuli do sklovata. Přidáme česnek, mrkev, brambory a 5 minut opékáme. Krok 3: Přidáme pórek, bobkový list, tymián, sladkou mletou papriku, sůl, pepř, nakrájenou chilli papričku a zalijeme rybím vývarem. Vaříme, dokud není zelenina měkká, asi 20 minut. Krok 4: Mezitím opečeme na pánvi na lžíci rozehřátého oleje rybí filé, z každé strany 5 minut. Krok 5: Do talíře nalijeme polévku. Do středu talíře vložíme kousky opečené ryby a zakysanou smetanu. Krok 6: Podáváme s opečeným pečivem a nakrájenými chilli papričkami, které servírujeme zvlášť v mističce.

TIP: Desatero rad na téma rybí polévka

Zveřejněno 9. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Červená rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMlD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Červená rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMlD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar rybí, filet rybí, cibule, mrkev, brambory, pórek, česnek, paprika sušená sladká, tymián, bobkový list, olej olivový, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, smetana zakysaná, chilli paprika čerstvá, pečivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu