Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěží marinovaný losos

Marinovaný losos kombinuje jemné rybí maso s osvěžující chutí citronu, zázvoru a česneku, což z něj činí ideální lehkou večeři. Rychlá a snadná příprava v zaručuje krásně šťavnatý výsledek, na kterém si pochutnají všichni milovníci ryb.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování lososa

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování lososa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 992 kJ /
476 kcal
Bílkoviny9,40 g
Tuky23,36 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce nebo hlubokém talíři vymícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, jemně strouhaného zázvoru a prolisovaného česneku. Krok 2: Filety z lososa osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme hodinu odležet při pokojové teplotě. Krok 3: V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla s troškou oleje a odleželé filety pozvolna smažíme, nejprve kůží dolů. Krok 4: Po osmažení kůže lehce dokřupava filety lososa otočíme a dosmažíme z druhé strany. Dobu smažení z druhé strany musíme hlídat, jelikož tloušťka filetů není stejná. Hlídáme, abychom rybu nepřesmažili, aby zůstala křehká a šťavnatá. Orientační doba smažení je 3-5 minut z každé strany. Krok 5: Filety podáváme s vařenými bramborami, zeleninovým pyré či s opečeným toustem. Dozdobíme kouskem citronu.

TIP: Časté chyby při přípravě lososa

Zveřejněno 14. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svěží marinovaný losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkAW

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svěží marinovaný losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkAW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Suroviny:
losos, máslo, olej, sůl, pepř mletý, olej, šťáva citronová, zázvor, česnek, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]