Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražský salát podle ČSN

Pražský salát patří mezi svačinové saláty a bude chutnat s bílým pečivem. Vyznačuje se nakrájením surovin na menší kostičky a spojením ochucenou majonézou. Můžete si ho připravit přesně podle norem a možná pak tento salát zařadíte mezi své oblíbené a k receptu se budete rádi vracet.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí zeleniny a vajec

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí zeleniny a vajec)

Suroviny pro 10 porcí

1 kg salátu

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer a mrkev očistíme, uvaříme a necháme vychladnout. Taktéž uvaříme natvrdo vejce, necháme vychladnout a oloupeme je. Krok 2: Salám oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné menší kostičky. Stejně nakrájíme mrkev, celer, okurky a vejce. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a hrášek bez nálevu. Krok 3: Zvlášť do misky dáme majonézu a přidáme ocet, cukr, mletý pepř, worcester a sůl. (Řídíme se vlastní chutí.) Vše důkladně promícháme. Krok 4: Ochucenou majonézu přidáme ke všemu ostatnímu a promícháme. Krok 5: Hotový salát skladujeme v chladničce, je určen pro rychlejší spotřebu.

Zveřejněno 12. 1. 2026

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Receptury studených pokrmů

Místo čerstvého celeru a mrkve je možno použít sterilovanou zeleninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pražský salát podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82YXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pražský salát podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82YXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
salám šunkový, vejce, celer, mrkev, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, cibule, majonéza, ocet, cukr moučkový, pepř mletý, omáčka worcesterová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu