Šči z kysaného zelí
Polévka, která vyniká výraznou kyselou chutí a sytostí. Kombinace masa, zeleniny a kysaného zelí zaručuje, že skvěle zahřeje a poslouží s pečivem jako vydatný oběd nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 258 kJ / 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,33 g |
| Tuky | 5,76 g |
| Vláknina | 3,38 g |
| Cholesterol | 118 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 5,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso uvaříme vcelku s kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso pak pokrájíme na malé kousky a vývar zatím dáme stranou.
Krok 2: Na sádle zpěníme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli. Přidáme kyselé překrájené zelí, bobkový list, opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme.
Krok 3: Přidáme na kousky pokrájené vařené maso a zalijeme vývarem.
Krok 4: Naposled přidáme kyselou okurku nakrájenou na jemné kousky a krátce necháme přejít varem.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šči z kysaného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9
Moje poznámka
Šči z kysaného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 2 hodinami
Margot kuličky
Junys před 2 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 3 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 5 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 5 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 5 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 6 hodinami
Tématické fráze:
polévka šči,
výroba karamelu,
šči,
šči recept,
výroba kysaného zelí,
šči polévka,
sči z kysaného zelí,
výroba kyselého zelí,
recept šči,
kysané zelí výroba,
rybí polévka šči,
zelí na karamelu,
recepty z kyselého zelí,
recept na šči,
kysané zelí-výroba,
šči z kyselého zelí,
vařené kysané zelí,
rybí šči,
vařené zelí,
kysele zeli na karamelu
Suroviny:
přední hovězí,
zelenina kořenová,
cibule,
zelí kysané,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
okurky sterilované
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0