Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonézové langoše

Výborné langošové těsto připravíte s přídavkem majonézy. Díky majonéze bude těsto krásně nadýchané a nenasákne tolik tuku při smažení. Langoše můžete dozdobit dle chuti zakysanou smetanou nebo kečupem a pořádnou dávkou sýra a česneku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku smícháme se solí. Přidáme vzešlý kvásek, majonézu a vypracujeme hladké těsto, které necháme zhruba hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky (podle toho jak chceme langoše velké). Krok 4: Každý kousek zpracujeme do koule a necháme pod utěrkou ještě 20 minut odpočinout. Krok 5: Poté každou kouli rozválíme nebo roztaháme do placky. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Krok 6: Usmažené langoše odkládáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Krok 7: Dozdobíme dle chuti utřeným česnekem, zakysanou smetanou nebo kečupem a strouhaným sýrem.

TIP: Chyby při přípravě a smažení langošů

Zveřejněno 2. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Majonézové langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Jj7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Majonézové langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Jj7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, majonéza, droždí čerstvé, mléko, cukr krystal, sůl, olej, česnek, smetana zakysaná, kečup sladký, sýr gouda, strouhaná niva

Přidat fotografie receptu