Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané kuřecí maso s rýži a zeleninovou oblohou

Znáte moderní poke bowl? Tady v receptu najdete jeho domácí verzi, která je výživná, barevná a chutná. Základ tvoří dobře uvařená rýže, kterou doplní trhané kuřecí maso a bohatá zeleninová obloha. Chuť celé misce dodá nezvyklá zálivka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme několikrát na sítu studenou vodou a okapanou ji vsypeme do rýžovaru. Zalijeme 150 ml vody, přidáme 1 hřebíček a uvaříme. Pokud nemáme rýžovar, takto nachystanou rýži dáme do vhodné nádoby a dáme vařit do mikrovlnné trouby na 8 minut při výkonu 800 W. Popřípadě uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Krok 2: Kuřecí maso očistíme, okořením dle své chuti a upravíme dle potřeby – můžeme jej uvařit, upéct nebo ugrilovat. Poté maso natrháme pomocí dvou vidliček. Maso poklademe na uvařenou rýži a obložíme zeleninou dle vlastní chuti. Krok 3: Do hlubokého většího talíře naservírujeme uvařenou rýži, na ni maso a obložíme zeleninou. Krok 4: Vše zalijeme zálivkou, kterou umícháme z uvedených surovin. Dle chuti ji pak naředíme převařenou vodou. Krok 5: Ihned podáváme.

TIP: Poke bowl - chutná barevná miska

Zveřejněno 9. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXz9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXz9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rýže, koření hřebíček, maso kuřecí, koření, sojová omáčka světlá, omáčka sojová tmavá, med, olej sezamový, ocet rýžový, voda, avokádo, mrkev, okurka salátová, hrášek, kukuřice, salát, řepa červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]