Kuřecí adobo

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 2 hodiny 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 2 hodiny 2 názory

Suroviny 4 porce

1 kuře
1 palice česneku
1 dl sojové omáčky
voda
ocet
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozpálíme olej.

  2. Přidáme očištěný posekaný česnek, který na oleji opražíme téměř dozlatova.

  3. Přidáme naporcované kousky kuřete a opečeme ze všech stran. Snížíme teplotu na střední plamen.

  4. Zalijeme sojovou omáčkou a vodou tak, aby bylo maso zcela ponořeno.

  5. Vaříme asi 15 minut. Pak zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1 hodinu.

  6. Po hodině odkryjeme a necháme vodu pomalu odpařit, asi půl hodiny. Před koncem přidáme dvě polévkové lžíce octu a odstavíme.

  7. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Kuřecí adobo

  • Dajda Dajda

    hosta: :yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Panu Klapákovi jsem příspěvek, hemžící se nadávkami, smazala;-) - i reakce na něj:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci adobo adobo recept recept na adobo