Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninovo-bramborové placky plněné brynzou

Plněné placky z bramborovo-zeleninového těsta ukrývají lahodnou brynzovou náplň. Skvěle chutnají samotné, ale doplnit je můžete i lehkým zeleninovým salátem. Příprava chce trochu cviku, ale výsledek za to rozhodně stojí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby vaření brambor a chladnutí zeleniny

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor a chladnutí zeleniny)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a celer uvaříme ve slané vodě doměkka (20-30 minut, dle velikosti) a necháme prochladnout. Krok 2: Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a se zeleninou nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Přidáme vejce, sůl, pepř a mouku. Tu přidáváme postupně dle potřeby a vypracujeme nelepivé těsto. Krok 4: Těsto rozdělíme na osm dílů. Každý díl upravíme na placku o průměru 13 cm. Na střed dáme porci brynzy, okraje přehneme do středu (přes brynzu) a trochu rozválíme válečkem. Krok 5: Placky smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Krok 6: Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Přehled oblíbených receptů na bramborové placky

Zveřejněno 24. 2. 2026

Poznámka autorky Handour

Část si jich můžeme naplnit třeba uzeným masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNJ4z

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNJ4z