Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené vepřové medailonky s broskví

Vepřový plátek se zapečenou mozzarellou a šťavnatou broskví připomene oblíbenou klasiku. Libové maso se hodí pro rychlou přípravu a v kombinaci se sýrem a ovocem chutná skvěle. Podávejte nejlépe s domácími hranolkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mozzarelly vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Broskve scedíme a nakrájíme na plátky. Část broskvového nálevu uchováme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na 12 koleček. Krok 2: Panenku opláchneme, osušíme a nakrájíme na 12 plátků. Lehce naklepeme, posypeme solí a mletým pepřem.  Krok 3: Troubu zapneme nahřívat na 240 °C na program horkovzduch nebo program grill. Krok 4: Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a medailonky po obou stranách zprudka orestujeme. Vyjmeme z pánve. Ve výpeku krátce opečeme rajčata.  Krok 5: Medailonky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Obložíme kolečkem rajčete a broskvemi. Broskve překryjeme na plátky nakrájenou mozzarellou. Krok 6: Maso vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a pečeme do roztavení sýru (asi 5-10 minut). Krok 7: Výpek v pánvi trochu naředíme nálevem z kompotu. Odvaříme připečenou šťávu, případně přisolíme. Krok 8: Hotové medailonky rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem z pánve. Ozdobíme nasekanou petrželkou, růžovým pepřem a snítkou tymiánu. Podáváme s domácími hranolkami.

TIP: Jak připravit domácí hranolky

Zveřejněno 4. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkEyY

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkEyY

Marie

Suroviny:
panenka vepřová, rajče, sýr mozzarella, kompot broskvový, olej, sůl, pepř mletý, pepř, tymián čerstvý, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]