Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nudličky s mrkví, pórkem a zázvorem

Šťavnaté kuřecí nudličky připravíme na pánvi s mrkví, pórkem a čerstvým zázvorem. Maso nejprve krátce marinujeme v sójové a worcesterové omáčce, poté ho orestujeme se zeleninou a zahustíme škrobem. Podáváme nejlépe s rýží nebo nudlemi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Krok 2: V misce smícháme 1 lžíci sójové omáčky, worcesterovou omáčku, 1 lžíci oleje a sušený zázvor. Maso lehce poprášíme 1 lžičkou kukuřičného škrobu, vložíme do marinády a promícháme. Krok 3: Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu přidáme k masu, druhou polovinu si odložíme stranou. Krok 4: Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Čerstvý zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 5: V hlubší pánvi rozehřejeme zbytek oleje s máslem. Přidáme maso s pórkem z marinády a zprudka ho orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme mrkev, nasekaný čerstvý zázvor a zbylý pórek. Krátce restujeme. Krok 6: Přilijeme zbytek sójové omáčky, podle potřeby osolíme a opepříme. Krok 7: Ve vodě rozmícháme zbylou lžičku škrobu, přilijeme do pánve a necháme krátce provařit, aby omáčka lehce zhoustla. Krok 8: Nakonec přidáme nasekanou pažitku a promícháme. Krok 9: Podáváme nejlépe s rýží nebo nudlemi.

TIP: Sójová omáčka – postup výroby a využití

Zveřejněno 11. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7QW

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7QW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso kuřecí, škrob kukuřičný, omáčka sojová, omáčka worcesterová, zázvor sušený, olej, máslo, pórek, mrkev, zázvor čerstvý, voda, pepř mletý, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]