Vepřová plec na halali
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované směsi. Po provaření záklechtky už jen lehce doladíte podle vlastní chut
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 115 kJ / 1 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,55 g |
| Tuky | 90,45 g |
| Vláknina | 0,75 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 632 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 87,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje.
Krok 2: Přidáme menší skleničku Halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 30-40 minut.
Krok 3: Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem, v kterém rozkvedláme mouku. Pozvolna povaříme nejméně 15 minut, často mícháme.
Krok 4: Nakonec ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.
Krok 5: Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 21. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na halali
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRxN
Moje poznámka
Vepřová plec na halali
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRxN
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 27 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
svíčková z halali z vepřové kýty,
vepřová plec recepty,
vepřová plec recept,
veprové maso na halali,
svíčková z vepřového masa s halali,
svíčková z vepřového masa a halalí,
recepty vepřová plec,
halali recept,
maso na halali,
recept vepřová plec,
halalí recepty,
recepty s halali,
plec recept,
recepty z vepřové plece,
recepty z halali,
vepřové maso s halali,
veprova svickova z halali,
hovězí na halali,
vepřová svíčková s halali
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
halali,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
smetana zakysaná,
mléko,
máslo,
cukr,
mouka hladká
Komentáře (38)
Já jsem navíc začala osmažením cibule, kterou jsem zasypala cukrem a nechala zkaramelizovat. Posílám obrázky a doporučuji dále...
Z hovězího by mi jí doma nikdo nesnědl,takže jedině vepřové,občas masíčko do halali přes noc naložím,to je pak bašta,masíčko je pak krásně chuťově cítit po halali,je to prostě mňamka.Zrovinka zítra budu dělat k obědu,už se na ní moc těším.