Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z krkovice se šťávou z výpeku

Šťavnaté špízy z vepřové krkovice potěší všechny milovníky poctivého masa. Střídání masa se zeleninou a pomalé pečení vytvoří dokonalou chuť, kterou podtrhne výrazná šťáva z výpeku – ideální jako sytý oběd i víkendová klasika.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a grilovací koření. Slaninu nakrájíme na kousky jako maso. Krok 2: Žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Žlutou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 4: Na špejli či jehlu napichujeme nastřídačku všechny připravené ingredience. Krok 5: Na dno pekáče dáme žlutou cibuli, pokud zbyly nějaké ingredience, tak ty přidáme též. Krok 6: Naskládáme připravené špízy, pokapeme olejem a dáme do trouby na 10 minut zatáhnout. Krok 7: Poté teplotu stáhneme na 170 °C. Podlijeme trochou vody a pečeme asi ještě 50 minut. V půlce pečení špízy otočíme. Krok 8: Hotové špízy vyjmeme. Výpek vydusíme na tuk, lehce zaprášíme hladkou mouku, zamícháme, zalijeme vodou, provaříme a rozmixujeme dohladka. Krok 9: Hotové špízy podáváme přelité šťávou z výpeku a oblíbenou bramborovou přílohou, ale hodí se i rýže.

TIP: Vyzkoušejte sladké špízy nejen na Den dětí

Zveřejněno 17. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31r1A

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31r1A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina, mrkev, rajče, žampióny, paprika, cibule červená, cibule, sůl, pepř, česnek sušený, koření grilovací, olej, voda, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]