Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Gnocchi s mletým masem a špenátem

Chlazené gnocchi se skvěle hodí pro rychlé vaření. Jsou již předvařené a v omáčce tedy změknou během chvilky. V tomto receptu se propojí s mletým masem, rajčatovým protlakem, špenátem a dvěma druhy sýra. Tento krémový pokrm vás nadchne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme najemno. Lístky čerstvé bazalky nasekáme. Baby špenát opláchneme a necháme okapat. Krok 2: Na rozpáleném oleji osmažíme mleté maso, které pomocí vařečky rozmělníme na malé kousky. Krok 3: K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud není maso propečené. Krok 4: Poté přidáme nadrobno nasekaný česnek, italské bylinky a mletou papriku a vše promícháme. Krok 5: Dále přidáme protlak a krátce ho zarestujeme. Poté vsypeme neuvařené gnocchi a restujeme je několik minut, dokud nezměknou. Krok 6: Nakonec vsypeme baby špenát, krémový i strouhaný sýr a nasekanou bazalku. Krok 7: Směs mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jak na domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 5. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWX0Z

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWX0Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
gnocchi, maso mleté, sýr měkký tavený, špenát baby, cibule červená, česnek, protlak rajčatový, koření italské bylinky, paprika sušená sladká, sýr strouhaný, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]