Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety na víně s hráškem a mrkví

Šťavnaté vepřové kotlety dušené na bílém víně s restovanou mrkví a sladkým hráškem osloví všechny u stolu. Jemná omáčka z másla a výpeku, dochucená kapkou citronu a špetkou cukru, dodává masu i zelenině svěží chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme a opepříme. Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a kotlety po obou stranách zprudka opečeme do zezlátnutí. Opečené maso vyjmeme. Krok 4: Do výpeku přidáme máslo a nakrájenou mrkev. Orestujeme, mírně osolíme a podlijeme vínem. Víno necháme částečně vyvařit. Krok 5: K mrkvi vrátíme opečené kotlety. Podle potřeby zlehka podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme doměkka asi 30 minut. Krok 6: Nakonec kotlety vyjmeme. Do kastrolu nasypeme mražený hrášek, promícháme a již jen 5-10 minut povaříme. Krok 7: Dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem. Přebytečnou tekutinu vydusíme. Krok 8: Hotovou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme kotletu a podáváme. Jako příloha se hodí vařené brambory.

TIP: Další recepty na pokrmy s mrkví

Zveřejněno 8. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOW5X

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOW5X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, mrkev, hrášek mražený, olej, víno bílé, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]