Grilovaná kotleta s pošírovaným hráškem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Grilování 3 názory

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety (1,5 cm silné)
hladká mouka
olivový olej
sůl
pepř
mražený hrášek
4 syrová vejce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety nařízneme na okraji, aby se nám nekroutily, a bohatě osolíme, opeříme a lehce obalíme v hladké mouce.

  2. Plátky dobře oklepeme od přebytečné mouky.

  3. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme v mouce obalené kotletky.

  4. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy asi tak 5 minut.

  5. Po opečení podáváme lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa. Jako vhodná příloha jsou upečené baby brambory ve slupce a pošírovaný zelený hrášek s volským okem.

Poznámka

(Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě popř. mléce nebo vývaru, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná kotleta s pošírovaným hráškem

Tématické fráze: grilovaná vepřová kotleta kotleta s hraskem posirovany hrášek grilovaná kotleta pošírovaný kanec kotlety s hráškem jak nalozit kotletu kanci grilovane kotlety grilované kančí kotlety pošírovaný zelený hrášek