Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 344 kJ / 1 038 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,22 g | 
| Tuky | 41,87 g | 
| Vláknina | 8,50 g | 
| Cholesterol | 128 mg | 
| Sodík | 2,51 g | 
| Sůl | 6,10 g | 
| Sacharidy | 159,24 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.
	Krok 2: Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
	Krok 3: Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼.
	Krok 4: Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší).
	Krok 5: Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40 min.
	Krok 6: Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6 min.
	Krok 7: Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
	Krok 8: Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce „poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda.
	Krok 9: Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran.
	Krok 10: Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 7. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkRr
Moje poznámka
					
				
Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkRr
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 3 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 4 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 8 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 37 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							glazovaná mrkev, 
						
						
							glazovaná mrkev recept, 
						
						
							medová mrkev, 
						
						
							mrkev glazovaná, 
						
						
							recept na glazovanou mrkev, 
						
						
							glazovanou, 
						
						
							medové paličky s bramborovou kaší, 
						
						
							recepty kuřecí paličky s mrkví, 
						
						
							kuřecí paličky s mrkví, 
						
						
							glazované kuřecí paličky, 
						
						
							kuřecí paličky glazované, 
						
						
							recepty z kuřecích paliček, 
						
						
							medové paličky, 
						
						
							jak glazovat citrony, 
						
						
							glazurovana mrkev, 
						
						
							glazé mrkev recept, 
						
						
							glaze mrkev, 
						
						
							sušenky s vuni perniku, 
						
						
							mládá mrkev, 
						
						
							glazovane kureci stehna
						
					
						Suroviny:
						
							paličky kuřecí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							med, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							koření do perníku, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sirup javorový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (12)
p.s. vypadá to po čertech šmakézně