Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 110,01 g | 
| Tuky | 61,41 g | 
| Vláknina | 4,66 g | 
| Cholesterol | 310 mg | 
| Sodík | 1,64 g | 
| Sůl | 3,90 g | 
| Sacharidy | 18,15 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
	Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.
	Krok 3: Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme.
	Krok 4: Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.
	Krok 5: Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří.
	Krok 6: Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar.
	Krok 7: V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme.
	Krok 8: Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou.
	Krok 9: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 5. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Uzenářské hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE7L
Moje poznámka
					
				
Uzenářské hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE7L
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí šunka recept, 
						
						
							hovězí šunka, 
						
						
							domaci hovezi sunka, 
						
						
							uzenářské recepty, 
						
						
							šunka z hovězího masa, 
						
						
							uzenářska hovezi pečeně recepty, 
						
						
							sunka z hoveziho, 
						
						
							hovězí šunka recepty, 
						
						
							recepty domácí hovězí šunka, 
						
						
							domaci sunka z hoveziho masa, 
						
						
							recept na hovězí šunku, 
						
						
							domácí hovězí šunka recepty, 
						
						
							domácí hovězí šunka recept, 
						
						
							hovezi domácí šunka, 
						
						
							uzená domácí hovězí šunka, 
						
						
							hovězi šunka,recept, 
						
						
							hovězí šunka domácí, 
						
						
							lisovaná šunka, 
						
						
							recept na uzenářské hovězí maso, 
						
						
							hovězí uzenářské maso
						
					
						Suroviny:
						
							kýta hovězí, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							klobása pikantní, 
						
						
							šunka, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vývar, 
						
						
							olej, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (11)
Děkuji všem za zájem, ta kniha receptů, ze které jsem čerpala, mě ještě nezklamala, i když si to občas lehounce upravím podle aktuálních zásob a rodinných chutí...
Asi se ptám zbytečně, ale mě zajímal výraz "ne lisovaná šunka", jestli jsem se nějak dotkla, omlouvám se, zda můžu i požádat o tykání, i když se neznáme
for martina72 - dle mého názoru šunka od kosti
Myslela jste tou lisovanou krájenou