Roláda ze všech druhů sýra
Tato roláda je lahodnou pochoutkou, která kombinuje různé druhy sýrů. Svou osobitou chutí nadchne každého milovníka sýrových specialit a stane se hvězdou pohoštění, kde doplní obložené mísy nebo ji můžete servírovat na kousku pečiva.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 476 kJ / 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,30 g |
| Tuky | 30,20 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 2,16 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 14,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tavený sýr vyšleháme s pomazánkovým máslem. Přidáme rozmačkaný česnek a nasekanou cibulovou nať.
Krok 2: Plátky sýra rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Plátky sýra dáváme přes sebe.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na maximum. Když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme plech se sýrem. Po chvíli plech vyndáme a vyzkoušíme, zda jsou sýry dostatečně měkké a tvárné.
Krok 4: Pokud je sýr ještě tuhý a neroztavený, vrátíme plech do trouby a na chvilku zapneme na 120 °C. Když se sýr rozehřeje, pak ho prsty domáčkneme, aby se spojily všechny plátky.
Krok 5: Rajče i papriku omyjeme a nakrájíme na proužky.
Krok 6: Na sýr natřeme ušlehanou pomazánku, rozložíme salám a poklademe proužky z rajčátka a zelené papriky. Pomocí papíru či folie stočíme do rolády a necháme do druhého dne uležet.
Krok 7: Můžeme podávat jako součást obložené mísy nebo jako jednohubky na pečivu pomazaném máslem a zdobené strouhaným sýrem.
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda ze všech druhů sýra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PM5l
Moje poznámka
Roláda ze všech druhů sýra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PM5l
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Tématické fráze:
druh sýra,
roláda z tortily,
druhy tvrdých sýru,
roláda z tvrdého sýra,
sýrová roláda ze strouhaného sýra,
rolada ze syra,
sýrová roláda z tvrdého sýra,
roláda ze sýru,
rolada z tvrdeho syru,
sýrová roláda ze strouhaného sýru,
rolada z tvrdeho syru,
recepty vseho druhu,
sýrová roláda recept,
domaci syrova rolada,
recept na sýrovou roládu,
druh tvrdého sýra,
roláda ze strouhaneho syra,
druhy tvrdého sýra,
rolady z tortily,
druhy sýrů
Suroviny:
sýr eidam,
pomazánkové máslo,
sýr tavený,
česnek,
junior,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
nať cibulová,
sýr strouhaný
Komentáře (10)
S neregi prý není radno diskutovat..., ale co vám přijde paskviliozní, he? Že by ten Junior?
Nebýt fotečky tak vás patrně nenapadne, že nejde o klasickou "fousatou" klasiku, že
No a kdyby se paprika (o rajských raději nemluvit) zakomponovala přímo do plnky (nebo se kladla na pomazánku a ne až na salám) tak by řezy lépe držely pohromadě