Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 026 kJ / 2 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,35 g |
Tuky | 9,71 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 505,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Program těsto. Uvaříme pudink, do horkého vmícháme ¼ kostky tuku na pečení, necháme vychladit.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 6 dílků každý vyválíme, potřeme pudinkem (do jednoho mi chybělo, tak jsem dala nutelu) a smotáme do copánku ( jako roládu) a copánky spleteme.
Krok 3: Necháme na plechu ještě vykynout, potřeme vajíčkem nebo mlékem a pečeme při 180 stupních do zlatova.
Zveřejněno 7. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr0l
Moje poznámka
Pudinkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr0l
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 minutami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 2 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 3 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 3 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Tématické fráze:
pudinkoš,
copánky s pudinkem,
slovensky pudinkoš,
slovenský cop s čokoládou,
splétané záviny,
kynutá roláda s čokoládovým pudinkem,
pudinkoš plněny,
copanky s naplni,
kynute copánky s pudinkovou náplní,
slovenský kedlubna,
spletaný koláč,
kynuté copánky s pudinkem,
splétaný plněný závin,
cop plněný pudinkem,
slovenský pudinkovy cop,
těsto rozdělíme na 6 dílku,
pudinkové copánky,
praskova buchta s pudinkem,
pudinkovka kynute testo,
pudinkoš jako vánočka
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
tuk hera,
cukr moučkový,
droždí,
sůl,
mléko,
pudink,
tuk hera
Komentáře (41)
Těsto je krásně jemné, lepší než kupovaná Vánočka, jiné už dělat nebudu.
Když jsem kakaový pudink vlévala k vařícímu mléku, v hrníčku mi zbylo trochu práškové směsi, tak jsem "opatrně" hrníček vypláchla mlékem a dolila k vznikajícímu pudinku. U citronového pudinku jsem si dávala pozor, abych nemusela přidávat další mléko.
Těsto jsem rozdělila pouze na 4 díly, protože jsem měla strach, že na 6 dílů mi nevyjde pudink, že neodhadnu 1/3, že určitě někde budu mít víc náplně, někde méně .... no prostě stres
Tedy na 4 díly, naplnila, smotala jako roládu, okraj zaštípla jako u "podobného" receptu (mimochodem skvělý trik
Takže - poučení pro mě a pro příště, protože příteli se při té dobrotě protáčely panenky a zavíraly oči a vydával všelijaké zvuky