Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnečka s bílkovou jíškou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 898 kJ /
693 kcal
Bílkoviny22,89 g
Tuky40,67 g
Vláknina8,29 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy55,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rozehřátého tuku vsypeme hrubou mouku a necháme ji zpěnit. Krok 2: Odstavíme z plotýnky, ke zpěněné mouce vlijeme bílky a dobře promícháme. Krok 3: Vrátíme na sporák a mícháme, až se bílky srazí v malé nočky. Krok 4: Zalijeme vývarem a vaříme asi sedm minut. Krok 5: Poté přidáme promnutou majoránku, česnek utřený se solí a dochutíme pepřem a solí nebo polévkovým kořením. Krok 6: Pokud nemáme jiné využití pro žloutky, můžeme je dát na talíř a přelít horkou polévkou. Krok 7: Sypeme pažitkou nebo zelenou cibulkou.

TIP: Jak uvařit skvělou česnečku?

Zveřejněno 9. 3. 2011

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: 2000 nejlepších receptů české i zahraniční kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYPY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYPY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes:Takovou dobrou česnečku dělávala babička :-K

Dnes jsem dělala, rychlá polévka a chutná:-):yes:

Eli, jsem ráda, že z ní vaříš, já v ní listuji hodně často, mám ji vytaženou a při volné chvilce jsem v ní začtená. Ono je totiž moc hezké vidět na obrázku jak daný recept vypadá, v té knížce obrázky šetřili až moc a mě tam chybí, o to lepší, že fotky jsou v tvém provedení tady na stránkách.
Jo a k tomu talíři: celé dětství jsem z takových talířů jedla, jen zrovinka tento měl místo zeleného pásku modrý, ale tuším, že už i ten s modrým jsem na tvých obrázcích zahlédla.
Děkuji:-K

Děkuji všem :-K a tobě, Ivulinko i za to, že jsi před časem vytáhla tuhle bezva kuchařku a tím mi ji připomněla.:yes: Doufám, že tě neštvu, že ji teď docela často využívám, ale je opravdu inspirativní.

:yes:polévka super ale ten porcelán:yes: bych se picnul:-)

Eli, a já si říkala, kde jsem tento recept už četla, a ejhle ono ve dvoutisícovce:-)):yes:

Taky dávám celá vejce, je to rychlá dobrá polévka :yes:

jéé, takhle s vajíčkem to dělávala babička:-p mňam:-p:yes:

Výborná polévka :-p , dělám podobně, jenom jíšku dělám z hladké mouky a dávám 1 celé vejce,někdy i malinko přikyselím trochou octa. +1 :yes:

Keď mám zvyšné bielky, robím tiež, iba múku používam polohrubú...:yes:

Já dávám celá vejce a je to taky dobrý.

Jasně, opravím, máš pravdu. ;-) Díky.:-K

Eli, já tomu rozumím a i tak dělám - jen prosím tě, pro ty nezkušenější - mrkni na 1 větu postupu, kam vliješ bílky, když tuk s moukou odstavíš? ;-);-), já vím že do té mouky s tukem, ale někomu by to být jasný nemuselo - jinak znám a nemá to chybu :-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
česnečka s bílkem, česnečka recept, polevka s bilkovou jiskou, super rychlá česnečka, česneková polévka s bílkem, česnečka recept s bilkem, cesnecka s vejcem, žampionová omáčka recept s jiskou, česnečka s bílkem recept

Suroviny:
sádlo, mouka hrubá, bílek, česnek, majoránka, vývar masový, pepř mletý, sůl, koření polévkové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu