Suroviny
Porce: cca 7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 720 kJ / 1 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,16 g |
Tuky | 54,11 g |
Vláknina | 33,61 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,67 g |
Sacharidy | 54,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a zalijeme vodou.
Krok 2: Přivedeme k varu. Vaříme dokud maso není měkké. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Když bude guláš moc řídký, zahustíme moukou nebo jíškou.
Zveřejněno 14. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
Moje poznámka
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš kj,
recepty s kj,
segedinsky gulas kalorie,
pikantní segedínský guláš,
recepty kj,
guláš kj,
recepty v kj,
segedinsky gulas,
recepty podle kj,
segedínský guláš z vepřové kýty,
segedinsky gulas z kýty,
segedinský guláš energetická hodnota,
recepty s výpočtem kalorií,
recepty a kj,
segedin kj,
recept s kj,
energetická hodnota guláše,
kalorie segedínský guláš,
segedinsky gulas v kj,
kaloricka hodnota segedinsky gulas
Suroviny:
kýta vepřová,
zelí kysané,
cibule,
česnek,
sádlo vepřové,
smetana,
paprika sušená sladká,
chilli,
voda,
pepř,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (23)
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé
Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.