Kapr pečený na saturejce

Bibinka Kuchařka:

Ryby 7 názorů

511

Suroviny

1 kapr
1-2 bílé papriky
5 stroužků česneku
250 g tmavých žampiónů
1 cibule
koření na ryby
saturejka
hladká mouka na obal
máslo
olej
sůl
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra si naporcujeme jako na řízky, omyjeme a vysušíme. Porce si dáme vedle sebe a z jedné strany osolíme a posypeme saturejkou, otočíme a znovu osolíme a posypeme kořením na ryby.

  2. Takto připravené porce protáhneme moukou a trochu jí setřepáme, porce zprudka opečeme na pánvi s olejem s obou stran.

  3. Vezmeme si pekáč a dáme do něj plátky másla a na něj si vyskládáme porce kapra. Posypeme cibulí a paprikou na kolečka, česnekem na plátky, kousky žampiónů a petrželkou.

  4. Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut přikryté a 15 minut odkryté, pokud bude šťáva vypečená, přidáme trochu vody, před druhým zapečením.

Poznámka

Původně jsem chtěla dělat podle receptu Mirky Kapr-kapřík, dělat oběd a jelikož jsem neměla některé ingredience, musela jsem zaimprovizovat a to jak s přidáním věcí jiných, tak v postupu vaření. Jelikož vznikl úplně jiný recept, rozhodla jsem se,že ho sem dám,aby bylo více možností, jak využít kapra a my si moc pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr pečený na saturejce

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Moc vám všem děkuji za pozitivní zpětné vazby, jste zlatíčka:yes:a taky to vyzkoušejte, to mám vždycky ještě větší radost;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    to vypadá na velkou lahůdku :-p, tentokrát posílám bodíka předem, jelikož tohle ani nemůže být nedobré :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O Bibi, je to tak, jak píšou holky. Krásný fotky, super recept :yes::yes::yes: Bodíkuju ;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibinko, taky se mi moc líbí fotky:-D a kapřík musí být skvělý:yes::yes: určitě je to za bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, ode mne bez kecání máš taky bod. Ale se učíme, co? Fotky jsou čím dál hezčí:-)):-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to moc hezky a chutně! To si zaslouží bodík:-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)boďku už jsem poslala;-) a teď ještě pochvalu za tu kapří krásu.Musí to být:-p:-p:-p-už to složení;ryba,česnek,cibule,bylinky....No ani se nedivím že jste si pochutnali:-).Je dobře že je tu další rybí varianta,alespoň má člověk nad čím slintat a na co se po vrácení rybáře těšit:-p.Tedy pokud byl rybář úspěšný;-):-D:-D.No a nakonec ty fotečky-nádhera jako do časopisu:-).Ode mě máš 1* :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo