Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 920 kJ / 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 396 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety nejdrive stahneme z kuze, pote okorenime z obou stran namichanou smesi suseneho rozmarynu, curry, hnedeho cukru, seminek papricek, soli a cerstve pomleteho cerneho pepre. Smes by mela byt ostra a nasladla. Nechame v lednici nejmene hodinku ulezet.
Krok 2: Pote rybku dame do pekacku, jehoz dno jsme pokladli maslem a zhruba jednou lzici kokosoveho oleje ( Nemusi byt, ale maslo se neprepaluje ).
Krok 3: Vymackame stavu z pomerancu a duzinou poklademe vrsek ryby.
Krok 4: Dame zhruba na 25 minut zapect do trouby, az se nam vytvori jemna zlatava kurcicka. Po upeceni rybu vyjmeme a uchovame v teple.
Krok 5: Stavu slijeme, dokorenime malou lzickou jiz namichane smesi a jemne zahustime svetlou jiskou. JISKA: Udelame, podle zvyklosti, maslo, mouka, pripadne trochu oleje. Podavame s varenym chrestem a bramburky, vse prelite omackou z pomerancu a cerstvou italskou petrzelkou. Hodi se lepe, nez kaderava, protoze ma chut citronu.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybka inspirovana k. radulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovB3
Moje poznámka
Rybka inspirovana k. radulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovB3
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 18 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 51 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 2 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 2 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 2 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
ryba haddock,
mrazit špenát,
haddock recept,
jak zamrazit špenát,
jak mrazit špenát,
losos s hráškovým piré,
haddock ryba,
jak mrazit ryby,
recept na hadock,
mrazíme lečo,
haddock+ryba,
špenát mrazíme,
jak zamrazit žampiony
Suroviny:
ryba,
pomeranče,
máslo,
olej kokosový,
sůl,
pepř,
rozmarýn sušený,
curry,
cukr hnědý,
mouka
Komentáře (20)
P.S. vychytávka s jíškou:skvělááá
Já už mám jíšku v srdíčkové silikonové formě na led z Ikea (cca 35 Kč) a děkuji za bezva vychytávku, nikdy by mě nenapadlo mrazit jíšku.Jako mamina oceňuji, že je to přírodní a za pár korun.
DANI DÍKY
Danka, máš to pekné!
Jinak nemám slov k receptu, krása, nádhera...
Vychytávka s jíškou je geniální, ještě mě napadá dát ji po vychladnutí do formiček na led a dávkovat.